logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés

Villamos energia árfixálás

Magyarország Kormánya a 41/2023. (II. 20.) Korm. rendeletben (a továbbiakban Rendelet) meghatározott feltételekkel lehetőséget biztosít egyes intézmények számára, hogy az intézmény által a villamosenergia-kereskedővel árindexált beszerzési módszertan alapján megkötött, az egységárakat nem hirdetményi formában tartalmazó szerződés elszámolását módosítsák.

Megerősítem, hogy a hatályos szerződés a Rendelet 2. § (1) hatálya alá tartozik, azaz a szerződés árindexált módszertan alapján jött létre. A Rendelet nem vonatkozik fix egységárat tartalmazó kereskedelmi szerződésekre. Nyilatkozatukat nem áll módunkban elfogadni, ha az érintett szerződés típusa Váltó fix, egyetemes szolgáltatási szerződés, Basic (520/2022. [XII. 13.] Korm. rendelet alapján létrejött) szerződés, fix egységárat (Ft/kWh) tartalmazó intézményi vagy közvilágítási szerződés, mert ezekre a szerződésekre a Rendelet nem vonatkozik. 

Nyilatkozom, hogy az egyes intézmények villamosenergia-beszerzéseivel kapcsolatos veszélyhelyzeti szabályokról szóló Rendelet 1. §-a szerinti intézménynek minősülök, és a Rendelet 2. § (1) bekezdés szerinti elszámolást igénybe kívánom venni.

Tudomásul veszem, hogy a kereskedő csak a Szerződő fél által teljeskörűen kitöltött, szerződéskötésre/módosításra jogosult igénybejelentését tudja elfogadni, ennek hiányában a kérelmet el kell utasítania.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.