logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés

HMKE számlázási tájékoztató

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a megújuló energiaforrásból villamos energiát termelő vagy ezt a tevékenységet tervező vállalkozásoknak is partnere.

 
A TÖBBLET BETÁPLÁLÁSRÓL SZÓLÓ TÁJÉKOZTATÁS
Amennyiben ügyfelünkként a társaságunkkal kötött érvényes villamosenergia-adásvételi szerződéssel és a betáplálás elszámolásának alapját képező, érvényes HMKE szerződés-kiegészítéssel rendelkezik, úgy a HMKE-vel rendelkező felhasználási helyen – az elszámolási időszak során vételezett és betáplált villamosenergia-mennyiségek szaldója alapján –  keletkezett villamosenergia-betáplálás mennyiségéről a számlában tájékoztatjuk.
 
A TÖBBLET BETÁPLÁLÁS KISZÁMLÁZÁSA
A számlázásra vonatkozó előírásokat alapvetően az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban: Áfa tv.), valamint az Áfa tv. felhatalmazása alapján kiadott rendeletek tartalmazzák. A fent említett, betáplálásról küldött tájékoztatásban szereplő betáplálási mennyiségről társaságunk részére a villamosenergia- számlát, vagy számlákat az Áfa tv. 58. §-a szerint kell kiállítani, az alábbiak szerint:
 
1. Ha az esedékesség az időszak utolsó napját követi, de az időszak utolsó napját követő 60. napot nem éri el, akkor függetlenül a számlakibocsátás időpontjától az esedékesség és a teljesítés időpontja megegyezik.
 
2. Ha az esedékesség az időszak utolsó napját követő 60. napon túli időpont, akkor függetlenül a számlakibocsátás időpontjától a teljesítési idő az elszámolási időszak utolsó napját követő 60. nap.
 
A számlán továbbá fel kell tüntetni a számlázott időszakot, az elszámolandó mennyiséget és annak mennyiségi egységét, valamint egységárát is.
 
A határidőre történő fizetés érdekében a számlán feltüntetett bankszámlaszám hitelességéről a számlavezető bank által kiadott igazolást szíveskedjenek küldeni, amennyiben a számlaszám hitelt érdemlően nem ellenőrizhető (például hivatalos cégjegyzékben).
 
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.