logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés

Fogyasztóváltozás

Villamos energia versenypiaci szerződés esetén 

A felhasználóknak 15 napos bejelentési kötelezettségük van az adataikban történő változás esetén, idetartozik a fogyasztóváltozás is. Az adatmódosítási kérelmet a kereskedőnél tudják elindítani. 

Az illetékes elosztói engedélyes (hálózati szolgáltató) ezt követően a fogyasztóváltozást csak abban az esetben végzi el, amennyiben a szükséges dokumentumok hiánytalanul rendelkezésre állnak. Az alábbiakban részletezzük, mely adatok és dokumentumok szükségesek a sikeres villamosenergia-fogyasztóváltozás érvényesítéséhez. Ehhez az alábbi linken letölthetik az Átadás-átvételi nyilatkozat felhasználóváltozás bejelentéséhez elnevezésű dokumentumot. 

https://www.mvmenergiakereskedo.hu/attachments/2899

Ehhez csatolni szükséges a következő mellékleteket: 

  • birtokba adási jegyzőkönyv vagy átadás-átvételi dokumentum (jogutódlás esetében a jogutódlás tényét alátámasztó hivatalos dokumentumok (pl. végzés-, vagy törzskönyvi kivonat) az azonos feltételekkel történő átvezetéshez) 
  • átadó és átvevő neve, címe (cég esetén adószám is) 
  • fogyasztási hely pontos és teljes címe: irányító szám, település, közterület neve és jellege (út, utca, tér stb.), házszám, és ha van, akkor HRSZ (helyrajzi szám) is 
  • fogyasztó változás dátuma, amely megegyezik a mérőóra-leolvasás dátumával 
  • a mérőóra gyári száma és az átadás-átvétel napján leolvasott mérőóraállás 
  • mindkét fél részéről cégszerű aláírás (amennyiben valamelyik fél nem rendelkezik céges bélyegzővel, aláírási címpéldányt vagy meghatalmazást szükséges mellékelni minden érintett cég nevében aláíró személy részéről (kivéve magánszemélyek és egyéni vállalkozók esetében)
  • amennyiben a POD nem szerepel a megküldött nyomtatványon, akkor azt e-mailben szükséges megadni a HU000-val kezdődő 33 karakterből álló villamos energia POD-azonosítót, amely a számlán megtalálható „mérésipont-azonosító” néven 
  • az E.ON, ELMŰ és ÉMÁSZ hálózati szolgáltató területein (HU000210 és HU000220 kezdetű mérésipont-azonosítók, azaz POD-ok esetén) tulajdonjogot igazoló 30 napnál nem régebbi okiratot, tulajdonlapot szükséges mellékelni adás-vétel esetében (Fontos megjegyezni, hogy a 30 nap az elosztói engedélyes felé történő igénybejelentéskor kell, hogy hatályos legyen, nem a kereskedő felé történő benyújtás esetén. Tehát itt figyelembe kell venni a kereskedő 15 napos ügyintézési idejét is. A tulajdoni lap érvényességénél ez mindenképp szem előtt tartandó. Bérleti jogviszony esetén elegendő a bérleti szerződés másolata, amiből az üzletileg érzékeny adatokat javasolt kitakarni.) 
  • Villamos energia kapcsán a kereskedő által tett felhasználóváltozás bejelentést az elosztói engedélyes kizárólag tárgyhót megelőző hónap első napjáig visszamenőlegesen fogadja el (ebbe szükséges belekalkulálni a feldolgozási határidőt is). (Amennyiben a fentiektől eltérően küldik meg a dokumentumot, hiánypótlásra felkérésre kerül sor.) 

Szerződés nélküli felhasználóváltozás ügyintézése villamos energia versenypiac esetén 

Ha még nem rendelkeznek szerződő/fizető kóddal, kérjük, a felhasználóváltozást a kkv.kereskedovaltas@mvm.hu e-mail-címre jelentsék be. Fontos tudni, hogy ezen az e-mail-címen kizárólag az átírások ügyintézése történik, másra nincs lehetőség. 

 

Földgáz versenypiaci szerződés esetén 

Meglévő versenypiaci szerződés: mvmnext.hu/foldgaz/ugyfelszolgalat

A regisztrációhoz/bejelentkezéshez a számláján található felhasználó azonosító száma, illetve a mérésipont-azonosító (számlarészletezőn található 39N-nel kezdődik) megadása szükséges. 

Önök ebbe az ügyfélkörbe tartoznak, ha gázmérőjük nem haladja meg a 20 m3/h névleges összteljesítményt, valamint az Önök szerződésszáma nem 31-gyel vagy nem 41-gyel kezdődik

Amennyiben nem a fenti ügyfélkörbe tartozik felhasználási helyük, úgy kérjük, szíveskedjenek felvenni velünk a kapcsolatot az mvmfoldgazkkv@mvm.hu e-mail-címen. 

Amennyiben  

  • a mérőteljesítmény 20 m3/h feletti, illetve,
  • ha gázmérőjük nem haladja meg a 20 m3/h névleges összteljesítményt, és az Önök szerződésszáma 31-gyel vagy 41-gyel kezdődik, illetve közbeszerzési eljárás keretében szerződtek, a kapcsolattartási cím: uzletiugyfelek@mvm.hu 

A versenypiaci földgázszolgáltatási szerződésben feltüntetett felhasználó személyében történő változást az érvényes jogszabályok szerint 15 napon belül be kell jelenteni a felhasználási helyet ellátó kereskedőhöz.  

A felhasználóváltozás bejelentéséhez az alábbi dokumentumok másolatának begyújtása szükséges: 

  • gázmérő átadás-átvételi jegyzőkönyv 
  • a felhasználóváltozás alapját jelentő jogviszony igazolására szolgáló dokumentum: adásvételi szerződés, vagy bérleti/üzemeltetési szerződés 
  • bérleti/üzemeltetési szerződés esetében tulajdonosi nyilatkozat a kapacitás lekötési jog átadásáról 
  • az átvevő azonosítására szolgáló dokumentumok (cégbírósági kivonat, alapító okirat, aláírási címpéldány). 

Az új felhasználónak a földgázszolgáltatás igénybevételéhez érvényes földgázellátási szerződéssel kell rendelkeznie. Ennek érdekében kérjük, hogy ajánlatkérés céljából – a fenti dokumentumok másolatának benyújtásával egy időben – vegyék fel a kapcsolatot az illetékes üzleti ügyfélszolgálattal. E-mail-cím: mfoldgazkkv@mvm.hu vagy az uzletiugyfelek@mvm.hu.  

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.