logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés

Új bekapcsolás

Új villamos energia-, illetve földgáz felhasználási- /fogyasztási hely bekapcsolását a területileg illetékes elosztói engedélyesnél lehet elindítani. A területileg illetékes elosztói engedélyes részéről kapott műszaki-gazdasági tájékoztatót (MGT) szükséges megküldeni a választott kereskedelmi engedélyes társaság (például MVM Next Zrt.) részére, amennyiben még nem rendelkezik mérésipont-azonosítóval (HU000-val kezdődő, 33 karakteres egyedi azonosító, rövidítve: POD-azonosító). Szükséges megadni, hogy az adott felhasználási helynek várhatóan mekkora lesz az éves fogyasztása, mi a vételezés jogcíme (tulajdon, bérlemény stb.) és a felhasználási hely pontos címe. 

Amennyiben bizonytalan, hogy ki a területileg illetékes elosztói engedélyese (hálózati szolgáltatója), itt tudja leellenőrizni:

 

2024. július 1-jétől a fenti folyamat előreláthatólag változni fog annyiban, hogy az elosztói engedélyes már POD-lapot fog kiállítani az ügyfelek részére, amin már szerepel a mérésipont-azonosító (POD), és ezt kell majd a kereskedő részére megküldeni, hogy a folyamat elinduljon.  

Műszaki tábla ajánlatkéréshez 

Kérjük, a beszerzési dokumentációjuk előkészítésekor fordítsanak kiemelt figyelmet a műszaki adatok, adattáblák megfelelő összeállítására, megadására. A szerződéskötéshez, esetleges kereskedőváltáshoz szükséges valamennyi releváns információt szíveskedjenek biztosítani. 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.