logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM módosítja egyes vállalkozások villamosenergia-szerződésének árát

Magyarország Kormánya gazdasági akciótervének keretében a feldolgozóipari, szálláshely-szolgáltatási és raktározás, szállítást kiegészítő tevékenységet végző egyéni vállalkozók és gazdasági társaságok 2023. június 1-jén hatályban lévő fix áron, azaz nem árindexált módszertan alapján meghatározott villamosenergia-vásárlási szerződéseiben az energia árát 200 EUR/MWh-ban (74,11 Ft/kWh) maximalizálta.

A maximalizált árat a jogszabály rendelkezései alapján azon ügyfeleink esetében vesszük figyelembe, akik a fenti tevékenységi körök valamelyikét már 2023. június 1-jén is főtevékenységként látták el. 
A döntés nem vonatkozik a többségi állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságokra.
Az érintett ügyfeleknek nincs teendőjük, a szerződésben rögzített áraktól eltérően az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. 2023. július 1-je és 2023. december 31-e között a rendeletben meghatározottak szerint számolja el részükre a felhasznált villamos energiát.

A Kormány 238/2023. (VI. 19.) Korm. rendelete a villamos energia versenypiaci árazásával kapcsolatos kérdésekről

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.